Wednesday, October 9, 2013

Ehem..elo guys..
Arini aku cuti..thats why bole update blog..hehe..Kali ni aku nk share pasal Aura White..
Erm..separuh dari korang mesti dah kenal atau penah dengar pasal Aura White ni kan..hee..lebih2 lagi kaum pompuan..

Aku ni pun dah lame ushar Aura White (AW) ni..Kawan aku dok pomot barang ni kat FB..sebelum ni die pomot pasal rumpai laut..huhu..Kalau korang nak tau, rumpai laut pun ade sekilo kat uma aku ni..yang kaler ijau pekat..gred A..tapi tak termakan la haii..sebab nak kene masak lagi...pastu hanyir lagi..kene cuci bersih2..Kalau korang nak tau dah 2x aku rebus rumpai tu sampai kering periuk..sebab dok rebus rumpai sambil main tenet..hahahaha..bohsan la ahkak gini..tak kan nak dok dapo tenung rumpai dalam piyuk tu je..huhu


ni tem baru beli die kering camni..kite kene rebus..yang ni kaler purple punye..tem beli die cakap gred A..yang ijau lak Gred AA..ntah la betul ke x..

ni rumpai tadi yang kering tu yang baru pas rendam..sebelum rebus kene basuh n rendam dulu..bagi hilang hanyir..

Ok2..berbalik pad AW tu..aku start beli sebab jumpe kawan aku ni name die Mimiey (ex housemate aku b4 kami kawen).. Die consume Herbalife untuk turunkan berat badan..dan dalam mase yang same die kate tengah nak cari orang jual AW..aku cakap la macam pena dengar je supplement tu..huhu..aku cakapla tuk ape tu AW tu? Die cakap kakak die consume bende ni pastu muke berseri2..gebuss je..dah tu kulit cantik..aaa camne nak cakap tah..glowing gitu..so kawan aku si Mimiey ni muke memang stok putih melepak macam orang korea..hm..tapi tula problem nye die ni macam pucat lak kalau tak letak makeup..jadi nye dulu aku selalu terkejut beruk tem keluar toilet dek tekejut tengok muke die yang putih melepak tu bile die dok berdiri depan toilet..zzz..apela sis ni....Jadi sekarang die nak pakai AW supaya muke die takdela nampak pucat..nampak berseri gitu..

ni la sis emy aku..muke die memang le dah putih gebu gitu..huuhuhu..aku ni yang arang nak kene buh clorox bagi putih..hahahah..

So aku pun tak nak kalah..terpanggil untuk beli jugak..Aku cakap ade sorang kawan FB aku jual AW ni..so kitorang pun order 2...pehh memang aritu jugak la order..Harge sebotol kawan FB aku jual rm140..siap dapat free gift..dalam tu ade 7 jenis barang..macam sabun beras dan vitamin untuk rambut.




Ni yang lame punye..shaker die dapat elien ware punye..gift ade 7..

+ FREE POSTAGE
+ FREE SHAKER
+ FREE 10 biji Vitamin Rambut
+ FREE 1 pcs Sabun Susu Beras
+ FREE 1 pcs Crystal Collagen Gold Eye Mask
+ FREE 1 pcs Shiseido Vital Perfection BLACK mask
+ FREE 1 pcs Apple Anti Wrinkles & Firming Sheet Mask


Aku ni consume Shaklee jugak..Vitamin B-complex dengan Alfalfa..Aku amek Alfalfa untuk buang angin dalam badan..badan aku ni kan cepat masuk angin.. tapi pas dapat AW ni aku stop kan dulu supplement Shaklee..kunun tak nak nanti bercampur khasiat..hahaha..nak try dulu AW ni ade kesan ke tak..

So pas dah sebulan pakai AW, memang banyak bende yang amazing berlaku..Aku jadi konpius..Kirenye aku start makan tem bulan pose tahun ni..tem raya tempoh ari tu kire dah nak sebulan la aku consume..best wa cakap lu..firstly, aku amek bende ni sebab nak muke cantik la of course..hahhaha..aku ni kan legam..eh?
 muke aku burn la..sebab naik moto keje siang ari balik malam..siang2 g keje 20km tiap ari mestila legam kan..dahla lalu highway yang takde pokok buat tadahan pancaran mentari..huhuhu..So mestila nak cantik menjelang raya..hehehe..lagipun cuti raya I dah approve time tu...muahaha..


Abess dah sebotol..heee..sukee

Tapi tapi tapi....

Aku rase bende len lak yang jadi kat aku..Efek AW ni setiap orang memang berlainan..
Pertama..rambut aku kurang gugur..ni syokla..sebab rambut kat bantal dah kurang..atau takde..hehee..pastu muke aku macam glowing sket bile walaupon tak pakai bedak..tapi tak putih terus la..gile ko..haha..and yang paling best ialah masalah angin aku makin kurang! ni plg best..kalau tak, dulu asal lambat makan je mule la uweekk..pale pening, belakang pale pun pedih2..pastu salah makan sket pon kene gak uwekk..sebab dengan uwekk saje masalah tu selesai..haha..kalau tak mule la jalan pon macam drunken kungfu..haha..
Tem raya aritu memang syokla beraya sakan..makan pon malas nak pantang..ngan laksa aku sebat..ngan lemang2 aku sebat..sorgaaaaaaa...thanks Aura White..

Now dah masuk botol kedua aku amek..lagi2 bile fikir nak ke bandung ni nanti..harus la aku bawa AW ni skali..supaya makan takyah pantang..ahahhahahaa..jemah oii..makan tu kan surgaaa..tapi kalau salah penangan jadi nerakhaa la..huh tak nak mak..Yang kedua ni beli dari orang yang berlainan..Bukan tak nk beli kat kawan aku yang dulu tu..tapi yang 2nd ni ade bagi banyak free gift..hahaha..pompuan biase la mesti nak yang banyak gift2 ni..then harge mura sket dari yg pertama..yang ni rm130 je..dapat 13 gift.



+ FREE POSTAGE
+ FREE SHAKER
+ FREE 1 pcs Aurawhite Diamond Nano Collagen Serum
+ FREE 13 biji Vitamin Rambut
+ FREE 1 pcs MAC Eyeliner
+ FREE 1 pcs Obuse Lipt Tint
+ FREE 1 pcs Sabun Susu Beras
+ FREE 1 paket Skrub Beras
+ FREE 1 paket Skrub Kacang Hijau
+ FREE 1 pcs Crystal Collagen Gold Eye Mask
+ FREE 1 pcs Shiseido Vital Perfection BLACK mask
+ FREE 1 pcs Shiseido Vital Perfection WHITE mask
+ FREE 1 pcs LipBalm ( Revlon/Maybelline/Pond's/Nivea/Loreal )

NI KEBAIKAN AURA WHITE: 

1) Sesuai untuk lelaki dan perempuan
2) Anda dapai merasai kesan dalam 10 hari
3) Menggunakan gabungan antioksidan terhebat didunia
4) Merawat serta mencegat jerawat
5) Wajah cerah berseri tanpa perlu SUNTIK
6) Mengecilkan liang roma
7) Merawat Enzema dan Prorisis
8) Mencegah kedutan dan kekenduran pada kulit
9) ALTERNATIF kepada SUNTIKAN VITAMIN C dan GLUTATHIONE
10) Menghilangkan Tompok Hitam dan Parut
11) Kesan Pencerahan Yang Menakjubkan
12) Meningkatkan fungsi setiap sel dan melambatkan proses penuaan
13) Mencegah kerosakan KOLAGEN
14) Meningkatkan daya ketahanan badan
15) Rambut dan kuku menjadi lebih sihat
16) Melindungi daripada sinaran UA-B
17) Menyembuhkan luka dan mencegah parut
18) Badan menjadi lebih sihat dan bertenaga
19) Membantu Menyah toksik dan pencemaran didalam tubuh
dan menghasilkan kulit lebih cerah


AW ni ade sijil halal jakim..ni buatan malaysia..tu paling aku suke..Rase pon sedap! rase rebena..hehehee

Diformulasikan dengan teknologi Jepun dengan gabungan hydrolyzed tilapia kolagenL-glutathione,vitamin C ,triple stem cell phytocelltec dari tomato,epal & rosellehyaluronic acid dengan bahan semulajadi lain seperti  zat lemon,turnip, strawberi, maquiberry, papaya,  sarang burung, astaxanthin dan  pinebark dimana ia bertindak TIGA KALI GANDA mencerahkan kulit dan membaiki struktur sel kulit kesan ketara HANYA SELEPAS  14 HARI !! 

RASA YANG LAZAT Berperisa LEMON BERRY bukan sahaja enak diminum tetapi membekalkan khasiat yang tinggi untuk mengekalkan kecantikan dan  kesihatan.

TANPA BAHAN TAMBAHAN 100 % semulajadi & selamat .
TIDAK MENGANDUNGI gula tambahan,bahan pengawet,pewarna atau perisa tiruan. Bebas hormon,steroid dan bahan kimia oleh SGS.

Cara pengambilan:: (Masukkan 2 sudu dalam shaker --> Masukkan air masak --->Goncang -----> Minum!!!)

1) Masukkan 2 scoop ke dalam shaker dan goncang..
2) Bancuh menggunakan air mineral / plain water biasa.. Tidak di galakkan bancuh menggunakan air panas kerana di khuatiri zat-zat aktif akan mati dan hilang
3) Jauhi minum / makan dari sumber yang mengandungi kafein seperti kopi, teh dan sebagainya kerana kajian menunjukkan kafein mampu menghilangkan zat aktif dan tidak baik untuk kecantikan kulit.
4) WAJIB minum air masak / mineral / plain water sekurang-kurangnya 3-5 liters sehari untuk kadar serapan yang cepat dan kesan yang pantas. Minumlah sediki2 dengan kadar yang cepat..
5) Cara yang sesuai untuk pengambilan AURA WHITE adalah semasa perut kosong.Di nasihatkan ambil pada waktu pagi (2 jam sebelum sarapan) dan malam sebelum tidur (2 jam selepas makan malam)


SESUAI UNTUK :-
- Lelaki dan Perempuan
- Boleh diambil oleh wanita dalam tempoh period
- Boleh diambil oleh ibu mengandung (Kandungan 4 bulan ke atas)
- Boleh diambil seawal umur 14 tahun keatas.

Kandungan  : 900 000 MG / Jar
Berat Bersih : 600 Gram/Jar
600 Gram (Untuk Kegunaan Selama lebih 2 Bulan)
SANGAT BERBALOI!
Betul ke tang ni?? ke pakai potocop je ni? haha takpe2 nanti ade rezki lebih aku suh Gg lak pakai..kalau muke die jadi licin cam korea..pehh memang konpem kawan2 die sume terus beli..hahahhaa


Ni lagi la..huhuhu...tapi ni macam dah lepas makeup je..memang la sure lawo..erm..tapi kawan aku cakap memang die kecutkan jerawat n ilangkan parut..Muke aku takde sangat jerawat bagai, sebab tu tak nampak sangat kesan macam ni..pepe pon AW memang best!


Tetibe aku rase macam nak jual AW ni lak..huhu..sebab syok..jual bende best mesti rase best..ape kate anda? hehe....




5 comments:

  1. Salam awak.. jom follow saya nanti saya follow awk balik (im newbie) >> http://tintamerahjambu97.blogspot.com

    ReplyDelete
  2. wah banyaknya free gift yer :) ... kalau dah berkesan untuk diri sendiri, ape salahnya mencuba jual pula :)

    ReplyDelete
  3. peluang perniagaan Dalam bisnes top up semakin meluas dan berpotensi berkembang maju dari masa ke semasa. Peluang perniagaan nie terbuka kepada siapa sahaja tanpa mengira had umur, kedudukan status, tidak kira anda bekerja tetap atau tidak. Ianya terbuka kepada sesiapa yang ingin mencari pendapatan secara kecil-kecilan atau besar-besaran. Boleh jadi suatu hari bisnes topup menjadi pekerjaan tetap anda.. dengan income yang anda puas hati.. IN SHAA ALLAH.. dengan usaha anda..Daftarlah sekarang !

    sesuai untuk :
    # pelajar IPT. Sebab apa ?. saya juga pernah menjadi seorang student IPT. Duit PTPTN memang tak cukup. Kita sebagai student juga mempunya keinginan untuk berbelanja . BETUL ATAU TIDAK ?
    # peniaga kedai runcit(TAK PERLU CHARGE RM 0.50 KEPADA PELANGGAN SEBAB DARI TOPUP YANG ANDA RELOADKAN KEPADA PELANGGAN ANDA SUDAH DIBERI KOMISYEN) disini anda mungkin mempunyai kelebihan. sebab apa ?. dari apa yang saya perhati dan telah saya survey. kebanyakkan penjual topup dari kedai2 runcit mengenakan charge tambahan 0.40/0.50 dan sebagainya kepada setiap pelanggan yang membeli topup sedangkan anda tidak.
    # penjawat sektor kerajaan dan swasta yang menginginkan income tambahan
    # penganggur terhormat yang tidak mempunyai sebarang income/pendapatan

    MEMPERKENALKAN !!!
    Part Time Bisnes (Topup) - Pakej Agen..

    Pakej Agen Topup Paling GEMPAK..
    Yuran Terendah, Profit @ Keuntungan Tertinggi Di Pasaran..


    Produk Yang Disediakan :-
    * Maxis
    * Digi
    * Celcom
    * Umobile
    * Tunetalk
    * Xox
    * Merchantrade
    * Digissocial
    * Digisidd
    * Digibroadband
    * Molpin
    * Tron
    * Italk
    * Cib-Mall Pin
    * A-Cash Pin
    * Mcoins Pin
    * Njoi Flexi
    * Celcom Bill
    * Maxis Bill
    * Digi Bill
    * Umobile Bill

    Utility Bill :-
    * Telekom Bill
    * Astro Bill
    * Syabas Bill
    * Tnb Bill
    * Water Bill (Johor, Kelantan, Kuching, Melaka, Pulau Pinang, Pahang, Perak, Sibu)
    * Electricity Bill (Sabah & Sarawak)
    * Indah Water Bill
    * Unifi Bill
    * Sada Bill

    UNTUK INFO LANJUT BOLEH SMS/WECHAT/WHATSAPP 0177259260 24 JAM. PANGGILAN TELEFON TIDAK DI GALAKKAN KERANA TERIKAT DENGAN KERJA

    ReplyDelete
  4. I GUNA AURAWHITE 900 000MG BEST SSANGT MEH LA GUNA UTK MOITURE, PARUT N MCM2 LAGI LA X DIRAGUI KLU GUNA BAIK PUNYA BARANG ...I BELI NGN KWN MURAH KOT SKLI NGN POSTAGE RM110 JER ..CEPAT DAN SENANG X YAH NK G KEDAI .. JAP KLU SSAPA NK I BG NO DYE WS JER TNYE 01152897268 jenama KCOLLY PON terbaikk JUGAK.. KWN GUNA REVIEW BAIK JUGAK ..BUKAN APE SBB EXITED HARGA BOTH SAME ..PROMOSI KTENYE..HEHE

    ReplyDelete
  5. ***PROMOSI !!!***

    AURAWHITE BEAUTY COLLAGEN = RM120
    AURAWHITE CHOCOLATE = RM120
    AURAWHITE STEMCELL = RM170
    AURAMEN TURBO = RM150

    HARGA TERMASUK POS SEMENANJUNG MALAYSIA

    BERMINAT SILA WHATSAPP 01119328599 (WAN)

    ReplyDelete

About Me

My photo
Assalammualaikum dear readers..U can call me either Hime,Dee or Diana..I'm working as camera assistant at Astro..hobi makan, berjalan n blogwaking and sekarang dah terbuka minda nak buat blog sendiri..do support me kayh!^_^anyway, I'm taken by Miki =)
Powered by Blogger.

Geng Pecah Tanah

Search