Thursday, January 23, 2014
Hello guyss..
Dah lame beno tak nulih blog ni..kate nak berubah..hahahaa berubah la sangat..wakaka.. Same jek..dah berbulan kayh..Siap aku dah pegi Langkawi, Bandung n aku dah berenti keje Astro! fuhh lame tu..Anyway, aku dah berenti keje kat astro as a contract worker..

Tapi aku signed contract sebagai freelancer untuk tempoh setahun ni (2014). Ahh..bulan ni la start aku tak keje dah.. ehh tak keje ape, walaupu dok umah je still aku rase busy manjang..tensiii.. Okla, mane nak edit gambo kawen kazen aku.. ahh ni aku cerita nanti, aku tolong jadi photographer wedding dia..haha..So kene la edit gambo2 dia yanga aku amek tu..adela dalam 900 keping..(dushh!!) Pastu nak edit untuk buat custom album lagi...(ongoing). So now sebab aku dah tak keje jadi harusla cari duit kan untuk sara diri buat bayo duit motor ngan yang sewaktu ngan die (macam ptptn, medical card etc)  tak kan sume nak arapka laki I kan..laki I dah setelkan duit rumah n makan siap bagi duit banje lagi..haha..Ok2 dah tersasar jauh..

Wednesday, October 9, 2013

Ehem..elo guys..
Arini aku cuti..thats why bole update blog..hehe..Kali ni aku nk share pasal Aura White..
Erm..separuh dari korang mesti dah kenal atau penah dengar pasal Aura White ni kan..hee..lebih2 lagi kaum pompuan..

Aku ni pun dah lame ushar Aura White (AW) ni..Kawan aku dok pomot barang ni kat FB..sebelum ni die pomot pasal rumpai laut..huhu..Kalau korang nak tau, rumpai laut pun ade sekilo kat uma aku ni..yang kaler ijau pekat..gred A..tapi tak termakan la haii..sebab nak kene masak lagi...pastu hanyir lagi..kene cuci bersih2..Kalau korang nak tau dah 2x aku rebus rumpai tu sampai kering periuk..sebab dok rebus rumpai sambil main tenet..hahahaha..bohsan la ahkak gini..tak kan nak dok dapo tenung rumpai dalam piyuk tu je..huhu

Monday, September 30, 2013
Rahsia Di Bilik Hotel Yang BADASS

Setiap orang mempunyai pengalaman tersendiri apabila menginap di sesebuah hotel. Ada yang pernah menginap di hotel3 bintang, malah 5 bintang pun ada bergantung kepada kemampuan seseorang itu. Bukan semua hotel, diingatkan bukan semua hotel so jangan percaya 100%, kerana ini adalah sekadar kajian dan tidak semestinya ia berlaku di semua hotel. Kami taknak kena saman.


Sekadar gambar hiasan

Oleh kerana staff pengemas bilik hotel selalunya di beri masa 30 minit atau kurang untuk mengemas satu bilik, kebanyakan peralatan di hotel tidak sebersih yang anda sangka. Kami bukan mahu menakutkan anda. Tetapi kami cuma mahu memberitahu. Berikut adalah 5 rahsia di bilik hotel yang patut anda tahu.

Friday, September 27, 2013

Salam semua..salam Jumaat..Hari ni ari penuh barokah..mari la kite topup amal ibadat kite dengan amalan sunat..ketip kuku, trim janggut..paling best ialah sedekah..hee..sedekah ni luas sebenarnye..Senyum pun sedekah juge ye dak? ajak makan bekalan same2 pon bole..hee..

Okla..aku nak citer ni..Beberapa ari ni rase macam tak tenang la..hm..tak tau la nape..

Weekend yang lalu kan balik kg parents kat Rawang..Umi n abah nak g haji..Ade gak minta tolong doakan untuk aku..anakanda nye yang tercinta..agar permudahkan segala urusan dan juga diperluaskan rezeki..hmm..aku titip doa ni 1 paper A4..hahahhaa..macam2 aku minta mak ayah aku doakan..kawan2 mak aku pun same..1 plastik penuh isi paper dengan doa2 mereka..adik aku Soleha pun tak kurang jugak..kawan2 die fehh sume doa panjang2..huhuhu..umi kate tu sume amanat..kene buat..lagipun dapat pahala tolong orang..bukan senang nak doa didepan kaabah dan di padang arafah kan? Doa tanpa hijab..Insya Allah akan dimakbulkan..pastu pahala solat kat situ bersamaan dengan 100,000 pahala solat..

Ok berbalik pada cerita gelisah aku..

Wednesday, September 25, 2013

Haa..panjang ke main tajuk..huhu.. sebenarnye aku kan baru je nulis blog..jadinye banyak bende yang aku tak tau...sob2..aku tengok blog orang ade je button tuk kite follow dorang..aku ni haram tak dak..pegi la cari cari dalam add widget pun tarak jugak..sedey I scroll2 tak jumpe..hmm..blogger lain lak banyak buat tutorial how to put followers in a blog..huwarh tensi..button ' join this site''pun tarak cemane nak ade follower..hahaha..khelakaa..>_<

Last2 jumpe! Tau aku buat camne? huh senang jek upenye..zzzzzzz

Camni..
Tuesday, September 24, 2013

Haaa..tengok title pun dah rase syok..Eh..ni untuk yang belum gune or tak pena apply tuk rebat ni la eh..yang dh penah gune tolong bace jela..pastu share2 la info ni ngan kawan2 n family..Boleh start apply pada 26 September 2013 ni..

Aku dah gune dah aku punye..tem beli Sony Experia Z aku..beli kat Seng Heng rm2299  dapat tolak rm200 terase nikmat tauu...minyak naik 20sen pun orang bising inikan lagi rm200..Bole simpan buat beli barang dapo sebulan tau...Gg nye lak apply tapi tak pakai2..jadi dah expired voucher nye..so pasni bole bisik2 kat telinga die nak hp extraaa pakai rebat dia..hahahhaa.. bagus bini die pakar akauntan..eh? =p

Tapi tapi taaaapiiii..

UPDATE Terkini: Kabinet memutuskan untuk mansuhkan had harga maksimum RM500 untuk pembelian telefon pintar 3G (smartphone) bagi yang layak mendapat rebate RM200.
Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia (SKMM) telah mendedahkan bahawa rebat RM200 smartphone untuk Belia yang diumumkan dalam Bajet 2013 adalah hanya untuk telefon pintar yang berharga di bawah RM500.

Seb baik la aku dah apply and guna awal2 lagi..kalau tak..puffff..tak dapat la aku pakai untuk beli Z aku ni..hhuhuhu..Alhamdulillah..

Ok senang je nak apply ni..camni..
Saturday, September 21, 2013


Halo..salam Sabtu semua.. (Tengahari ni nak pegi kenduri kawen..yey!)

ha..aku nak cerita..2 ari lepas aku kene keje shift malam jugak..still buat AEC programme..(chinese channel at Astro)..Adela abes shut dalam pukul 11.40pm macam tu..
Dah nak balik ni, singgah crew room sebab nak tengok jadual keje minggu depan. Tetibe hp ringing, kawan aku si Sheng tanye aku kat mana.. sebab die nak ajak aku pegi snap gamba ngan Tegar..I was like..haaa?? die ade kat sini ke??? bile?? kat mane?? U kat mane?? haa kan nampak keeksaited kan aku macam pelakon korea datang sini lak..hahahaha..

About Me

My photo
Assalammualaikum dear readers..U can call me either Hime,Dee or Diana..I'm working as camera assistant at Astro..hobi makan, berjalan n blogwaking and sekarang dah terbuka minda nak buat blog sendiri..do support me kayh!^_^anyway, I'm taken by Miki =)
Powered by Blogger.

Geng Pecah Tanah

Search