Wednesday, September 25, 2013

Haa..panjang ke main tajuk..huhu.. sebenarnye aku kan baru je nulis blog..jadinye banyak bende yang aku tak tau...sob2..aku tengok blog orang ade je button tuk kite follow dorang..aku ni haram tak dak..pegi la cari cari dalam add widget pun tarak jugak..sedey I scroll2 tak jumpe..hmm..blogger lain lak banyak buat tutorial how to put followers in a blog..huwarh tensi..button ' join this site''pun tarak cemane nak ade follower..hahaha..khelakaa..>_<

Last2 jumpe! Tau aku buat camne? huh senang jek upenye..zzzzzzz

Camni..

1- Pegi dashboard > Layout > Add a Gadget
2- Pegi kat more gadgets > cari box (search for gadgets) dan taip ' join this site' dan tekan enter.
3- nanti akan keluar 2 jenis: 1 ialah Members, yg ke2 Sign In. Pilih la yang mane yang berkenan.
Kalau yang sign in tu just ade button ''join this site'' sahaja..manakala yang Members tu ade button ''join this site'' siap dengan list kawan2 yang dah follow kite..



Taip  ' join this site' kat dalam box search for gadgets. Nanti keluar la Members dan Sign In. Pilih la mana nak..hehe



yang ni contoh kalau pilih widget Sign In..=)

Sekian itu sahaje...ermm2..harap2 pas letak widget ni ade la kite follower..hahahaha..kesian mak nak..


41 comments:

  1. Tenkiu for the info .. huhu lame dah cari..
    im new blogger follow me please >> http://tintamerahjambu97.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. hi farah..kite dh follow awk dh..hehe..thanks for following me^^

      Delete
  2. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  3. Replies
    1. ok..no biggie..thanks jugak sbb singgah..hehe

      Delete
  4. thank you for the info. btw join my site diaryheart-5516.blogspot.com

    ReplyDelete
  5. thanx for this tutorial.. akhirnye brjaya jgk buat bende ni, saya org baru dalam blogger ni.. btw please join my site pinkyshahira.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. ok shahira..thanks sudi singgah..nanti sy pg blog awk pulak..=)

      Delete
  6. tq yer..dah boleh buat...btw join my site emiliarazak.blogspot.com

    ReplyDelete
  7. akhirnya ada jugak org buat tuto ni,dah lama carik.thanks

    ReplyDelete
  8. Salam...

    Akhirnyer saya jumpa apa yg saya cari...tq.

    ReplyDelete
  9. HARIMAU MALAYA KERUGIAN!!

    Peminat bola sepak Malaysia mungkin sudah terlupa atau sedang asyik menikmati kerancakan Liga Super Malaysia.FAM buat masa hari ini ternyata masih lagi gagal menamakan calon Pengendali pasukan Kebangsaan Malaysia BACA SELANJUTNYA >>> http://cantikpermainan.blogspot.com/

    ReplyDelete
  10. Salam.. perkongsian yg bagus..I'm a new blogger..kalau sudi follow lah :)

    ReplyDelete
  11. Salam adik..perkongsian yang sangat bagus..akks xde followers lagi..ohvitamin.blogspot.com

    ReplyDelete
  12. thank you...follow blog sye -->kenanganituindah153.blogspot.com

    ReplyDelete
  13. teng kiu for this info... ada masa singga di blog saya n follow blog saya... banyak info yang menarik dalam blog awak..
    http://historyjitra.blogspot.com

    ReplyDelete
  14. thanx for the info..finally dpt add button ni padahal dah lame carik x jumpa..tenkiu2

    ReplyDelete
    Replies
    1. tula..dulu pun sy cari xde org buat..last2 godak2 sendiri je..btw, alhamdulillah dpt share sama2 kan..hehe

      Delete
  15. thanks dee...jenuh cari..haha..

    http://diyanarazim.blogspot.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah...ilmu kn utk dikongsi..hihi

      Delete
  16. Alhamdulillah, Jumpa juga tutorial ni.. dah lama cari :)
    Tq

    Follow me
    http://dzvitamins.blogspot.com/

    ReplyDelete
  17. salam.. thanks a lot for that info.. dh lama dh mencari =) sy baru nk berjinak2 dgn blogging.. sila2 la follow sy deh.. katahatikhadijah.blogspot.com.. tq

    ReplyDelete
  18. thanks puteri..dah lma sy cari tutorial ni..

    ReplyDelete
  19. hye ..saye dah follow awk .. follow back yea :) btw nice blog

    ReplyDelete
  20. done.. follow me ya.. nurazietaamira.blogspot.com.. im new in blogger world.. mintak tunjuk ajar yea.. :)

    ReplyDelete
  21. thank..untuk info nie ..cari jugak mcm mne nak buat .. :)
    saya baru lagi kat sini .. ^_^

    ReplyDelete
  22. Alhamdulillah. Thank you sis!

    ReplyDelete
  23. Terima kasih , saya pun baru menceburi blog nie , awak punya tips sangat membantu
    boleh lawati blog saya http://akufisio.blogspot.com/

    ReplyDelete
  24. terima kasih ...info sgt bermanfaat :)

    ReplyDelete
  25. sangat membantu =)

    http://ceritaaisyaismail.blogspot.com/

    ReplyDelete
  26. terima kasih... jom la fren kat blog.. blog baru xde geng ni..=)
    http://southpawska.blogspot.my/

    ReplyDelete
  27. thanks untuk nie akak .. dah lama cari hahaha .. im newbie ..

    ReplyDelete
  28. Terima kasih atas tunjuk ajar. Saya pun baru lagi

    ReplyDelete
  29. thankyou! baru dpt jumpe. dh lama buat blog. takde follower. help me an advance! hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. read my blog anyway. support blogger! :) thebobots.blogspot.com

      Delete

About Me

My photo
Assalammualaikum dear readers..U can call me either Hime,Dee or Diana..I'm working as camera assistant at Astro..hobi makan, berjalan n blogwaking and sekarang dah terbuka minda nak buat blog sendiri..do support me kayh!^_^anyway, I'm taken by Miki =)
Powered by Blogger.

Geng Pecah Tanah

Search