Sunday, September 15, 2013


15/9/2013 – Ahad

Hai sumer..arini aku dapat cuti tau..tapi..cuti untuk esok..esok kan ‘Malaysia Day’..huu...patutnye orang cuti la kan..public holiday..tapi aku keje sebab memang keje aku xpedulik weekend or PH..janji 1 minggu dapat 2 ari cuti..huhu
Okla pagi tadi pas solat subuh Gg dh remind aku jangan dok nak tido balik..sebab dah janji nak p breakfast kat luar arini..aku buat muke minta kesian..nak tido sejam leh tak?Ngantuk tak cukup tido..semalam balik dari keje kul 12am..

‘’Okla..kul 8 bangun siap!’’


Yesss!...dapat tido yeyey! pe lagi cecepat mentidurkan diri..haha..10 menet b4 kul 8 Gg dah jerit-jerit dari luar suh bangun..aigooo....~ nak tak nak kene bangun la..mandi and bersiap. Aku bersiap mmg berdesup cepat..haha.. dah lame pektis bende ni sejak masuk keje kat Astro..Time is very precious..

Kul 8.30am kitorang dah sampai kat Kg.Baru. Ronda-ronda sat tengok ape yang best..nampak kedai Nasi lemak antarabangsa penuh dengan budak-budak pakai baju kaler putih..huh sape mereka? Entah bia la.. pastu tengok gerai kat sebelah lak.. Nasi Lemak Mak Wanjor.. fehh ramai gilak orang kat dalam tengah beratur nak beli makanan.. terus suh Gg berenti n park motor.. Kita makan kat sini jela yunk..heh..selalunye kosong je kedai ni..erk..tu tem malam la..haha..mebi malam die tak jual kot nasi lemak..hahaha..pandai jela aku buat telahan sendiri.

Kedai ni sederet ngan kedai nasi lemak antarabangsa



ni bahagian kaunter kuih muih

Heh..memule aku p beratur sambil-sambil tu tengok list menu and harge.. Harga dia standard macam biase la..tengok ramai yang beli bungkus nasi tu..macam best je..tapi bile makan kat situ pakai pinggan aku rase macam akan tak cukup makan jek.. sebab kecik arh pinggan die..die letak nasi pun sikit. Dah tu cakap ngan Gg, yunk jom kite p makan gerai lain..macam mahal je nasi lemak die.

Ramai yang tengah beratur tunggu turn.

Ko tau tak, nasi lemak biase harge RM3..zzz..apsal aku rase mahal eh? Adakah aku dah lama tak makan luar? Hahaha..kesian..pastu Gg dh buat muke, tak kan dah beratur lelame pastu nak belah g kedai lain lak?? Erk..okok..nanti ade lak orang bertukar jd serigala.. huhuhu..redha jela..

                                        Ni rege die..tu yg kat atas tu nasi lemak biase: RM3

Sampai giliran kitorang, Gg minta 2 pinggan nasi lebih..haha..pastu die amek lauk pergedil ngan daging rending. Aku lak minta lauk sotong sambal. Air lak kitorang order ais limau ngan teh tarik. Kene bayar dulu baru makan tau. So aku dah sesiap kan mental ni mesti mahal bil nye. Haaaa kan betul! Rm17.90 ok untuk 2 pinggan nasi lemak..Gilo kooooo...hohohoho~~

Nasi aku..ade plus nasi tambah..haha..lauk sotong. Telo die bagi sebiji.

Nasi lemak Gg..lauk pergedil ngan daging n nasi lebih. Actually nasi ni nampak sangat banyak sebab pinggan die kecik..macam letak kat piring lauk >_<

Ni snap tem nak balik..ramai lagi yang tengah beratur..ape penangan la yang die bagi..+_+


Ni kat depan kedai Mak Wanjor..kalau tengok sekali imbas suasana jalan ni macam kedai kat area pantai chenang lak..huuhuhuhuu~


Seb bek sambal nye sedap and lauk pun okla bole terima..erm pasni tak tau la akan ke sini lagi ke tak.. harge lauk tu memang standard tapi harge basic nasi lemak tu yang mahal..kacang pun takde. Tu jela review aku tuk restoran ni.


Kesedapan: 3/5
Suasana: 3/5
Kebersihan: 3/5
Harga: 2/5 (nasi lemak biase pn dh mahal..huh)
Kepuasan:3/5

Address:
Jalan Raja Muda Musa, Kampung Baru, 50300 Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur




3 comments:

  1. hahaha..siap ada rate lg..len kali jgn dtg lg..ko buat lg sedap..hahaha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha adess.. mane ko tau aku buat lagi sedap?? hahaha..tp mmg aku xpuas ati..mengomel2 je tem makan tu..sbb nasi lemak die mahal..rm17.90 utk 2 org..mcm makan kat restoran mahal lak.

      Delete
    2. yg pelik nyer cmner leh ramai org klu tk sedapp..huhuhu..

      Delete

About Me

My photo
Assalammualaikum dear readers..U can call me either Hime,Dee or Diana..I'm working as camera assistant at Astro..hobi makan, berjalan n blogwaking and sekarang dah terbuka minda nak buat blog sendiri..do support me kayh!^_^anyway, I'm taken by Miki =)
Powered by Blogger.

Geng Pecah Tanah

Search